Як вибирати крісло-мішок і на що звернути увагу

09.08.2021

Будь-який предмет меблів незалежно від стилю і форми повинен бути надійним, безпечним і довговічним, тому перед покупкою безкаркасних виробів також важливо розуміти, як вибрати крісло мішок, і на що звернути увагу в першу чергу. Обов'язково потрібно враховувати де буде розміщуватися виріб, наскільки інтенсивною буде експлуатація, а також хто буде користуватися бінбег.

Крісло-мішок завдяки універсальному дизайну ідеально підходить для дому та офісу, для вулиці і квартири, для дорослих і дітей, для особистого користування і для публічних закладів. Відрізняються вироби за формою, розмірами, а також типу матеріалу, який використовується для пошиття чохла. Це дає можливість вибрати відповідно до власних вподобань максимально комфортну безкаркасні меблі, яка має ряд переваг в порівнянні зі звичайними диванами і кріслами, що мають жорсткий каркас.

Чому варто придбати крісло-мішок

М'які безкаркасні крісла мають яскравий стильний дизайн, виглядають привабливо і оригінально, тому відмінно вписуються в інтер'єр і допомагають зробити його зручним. Найбільш популярні моделі у формі груші, м'ячі або великий подушки. Використання різних за властивостями, кольором і фактурою тканин для пошиття декоративних чохлів дає можливість гармонійно поєднувати вироби з іншими предметами меблів в приміщенні.

Бінбег користується заслуженою популярністю серед дорослих та дітей за рахунок таких особливостей:

  • Конструкція безпечна та надійна. Відсутність жорстких елементів і кутів виключає ризик травм навіть під час активних ігор.
  • Комфортне положення тіла під час використання крісла забезпечує спеціальний рухомий наповнювач у вигляді дрібних кульок полістиролу. Виріб точно повторює вигини фігури, тому в кріслі можна сидіти, лежати або розташуватися напівлежачи.
  • Відсутність ніжок виключає ризик пошкодження підлогового покриття в разі потреби частого переміщення меблів з одного місця в інше.
  • У порівнянні зі звичайними кріслами bean bag має меншу вагу, тому його можна легко перевезти на літо в заміський будинок, взяти на риболовлю чи пікнік.

Зовнішній чохол є знімним, тому при бажанні його можна міняти. Це дає можливість швидко освіжити інтер'єр і привнести нотку новизни в дизайн з мінімальними витратами. Також чохли варто міняти в тому випадку, якщо виріб в зимовий період використовується будинку, а влітку на відкритій терасі або галявині. Це пов'язано з тим, що на вулиці краще застосовувати матеріали, стійкі до вологи і забруднень.

Вибираємо крісло мішок правильно

Якщо вас цікавить, як вибрати крісло мішок правильно, врахуйте такі важливі нюанси:

  • яким повинен бути відповідний розмір виробу і зручна форма;
  • з яких матеріалів зшитий внутрішній і зовнішній чохол;
  • який використовується наповнювач;
  • який тип застібок використовується на чохлах.

Також під час вибору підходящого вироби потрібно подумати наскільки сумісна безкаркасні меблі зі стилем інтер'єру приміщення. Незважаючи на різноманітність моделей, варто розуміти, що в будинку, оформленому в вишуканому стилі бароко, класика або ампір, яскраве крісло-мішок буде виглядати недоречно. Винятком може бути стильний безкаркасний пуф, який відмінно доповнить дизайн спальні або прикрасить дитячу.

Форма та розмір

Найбільш популярною і найвідомішою формою безкаркасних крісел є груша. Такий виріб відмінно підтримує спину, легко підлаштовується під вигини тіла і забезпечує максимальний комфорт. Щоб сидіти в ньому було зручно, важливо правильно вибрати габарити вироби:

  • L - висота 110 см, діаметр основи 80 см. Такий виріб відмінно підходить дітям зростанням до 130 см.
  • XL - висота 120 см, діаметр основи 90 см. Крісло буде зручним для підлітка або дорослої людини зростом близько 160-165 см.
  • XXL - висота 135 см, діаметр основи 100 см. Такий варіант розрахований на людей ростом 170-180 см.

Висота крісла вимірюється в розправленому вигляді від заснування до верхньої частини, де розташована ручка і люверси. Залежно від особистих переваг можна вибирати розмір строго відповідно до зростання людини, який буде користуватися виробом, або віддати перевагу універсальному варіанту, і використовувати крісло більшого діаметру і висоти. В такому випадку виріб буде зручним для всіх членів сім'ї, гостей або клієнтів, якщо меблі використовується в громадському місці.

Зовнішній і внутрішній чохол

Для пошиття зовнішнього і внутрішнього чохла застосовуються різні тканини. Внутрішній чохол призначений для утримання наповнювача, тому повинен бути надійним і міцним. Для його виготовлення використовується спанбол - тканина, щільністю не менше 60 г / м2. Верхній чохол шиється з міцного меблевого матеріалу. Найбільш популярні велюр, рогожка, кожзам і Оксфорд. Якщо бінбег буде експлуатуватися в парках або на відкритих терасах, рекомендується застосовувати тканину з вологовідштовхувальним просоченням.

Наповнювач

Найбільш стійкий до усадки гіпоалергенний наповнювач пінополістирол, який можна використовувати у виробництві виробів для дітей. Гранули наповнювача діаметром 2-5 мм на відміну від звичайного пінопласту НЕ перетіраются в пил, тому максимально безпечні. В ході експлуатації вони дають невелику усадку, тому рекомендується в міру зменшення обсягу наповнювача досипати його. Залежно від інтенсивності використання робити це потрібно через 1-2 роки.

Блискавка та липучки

Для зручності експлуатації і догляду за кріслом важлива наявність застібок на чохлах. На внутрішньому мішку для надійного утримання наповнювача обов'язково використовується широка липучка. Зовнішній чохол крім липучки оснащений блискавкою, яка виключає ризик розсипання кульок пінополістиролу. Також застібка дає можливість без особливих зусиль здійснити прання мішка або його заміну при необхідності.

Якість в деталях

Якісна безкаркасні меблі шиється з міцних матеріалів, тому для сточування деталей застосовується подвійний французький шов. Для зручності переміщення крісел передбачена спеціальна ручка у верхній частині вироби.

Щоб продовжити термін служби бінбег в зовнішньому чохлі є люверси для спуску повітря. Якщо різко сісти на крісло, зайве повітря безперешкодно вийде через спеціальні отвори, тому навантаження на шви і тканину мішка знижується, а ризик розриву при цьому виключається на 100%.