Матеріали для крісла мішка

22.11.2021

Для виготовлення м'яких безкаркасних меблів використовується міцна стійка до зносу тканина для крісла мішка, яка забезпечує довговічність і надійність. На вибір надається різний за властивостями та фактурою матеріал, який застосовується в меблевому виробництві як оббивна тканина.

Кожен виріб складається з внутрішнього та зовнішнього чохла, для пошиття яких використовуються різні за щільністю матеріали. Усередині використовується спеціальний наповнювач, який відмінно утримує форму та має невелику вагу. Зовні нагадує звичайний білий пінопласт.

Тканина для зовнішнього чохла

За рахунок великої різноманітності меблевих тканин можливість створення унікальних крісел та декоративних подушок не має меж. Для кожного інтер'єру незалежно від стилю оформлення простору та обраного дизайну можна знайти відповідний за властивостями, кольором та фактурою текстиль. Гарний матеріал, що добре поєднується з декором кімнати, допоможе створити ефектний простір для відпочинку, зустрічей із друзями чи офіційних заходів.

Під час вибору текстилю важливо враховувати, для роботи чи для відпочинку буде використовуватись бінбег, а також чи буде виріб виноситись на вулицю. Якщо безкаркасним кріслом буде користуватися дитина, можна зупинити вибір на м'яких, приємних на дотик тканинах, які забезпечують максимальний затишок та домашній комфорт.

Серед великої різноманітності тканин виділимо найбільш популярні та затребувані матеріали, що чудово підходять для пошиття зовнішніх чохлів меблів:

Оксфорд

Сучасний щільний матеріал з особливим плетінням «рогожка», стійкий до забруднення та вологості, тому може застосовуватися для вулиці, легко чиститься. Стійкий до перепадів температур, може використовуватися для виготовлення вуличних меблів. Висока водонепроникність та стійкість до розриву.

Екошкіра

Штучна шкіра, яка виглядає максимально презентабельно та стильно, легко чиститься, має брудовідштовхувальні властивості. Серед переваг виділяють простоту у догляді, приємну на дотик фактуру, високу якість, яскравий насичений колір та підвищену міцність.

Рогожка

Має у складі натуральні волокна, за рахунок особливого плетіння може дихати, не вигоряє на сонці та не линяє під час прання.

Велюр

Бархатиста приємна на дотик тканина, схожа на замшу. Такий варіант добре зберігає колір і яскравість, гіпоалергенний матеріал, що дихає, не дає усадки при пранні. Може застосовуватися для пошиття чохлів для вулиці, оскільки має високу стійкість до ультрафіолету. Має високі естетичні властивості. Формує чудові м'які складки, не рветься.

Денім

Джинсові меблі – звучить дуже сміливо. Тверда тканина денім використовується для пошиття безкаркасних меблів з метою створення стильних предметів інтер'єру. Відмінною особливістю матеріалу вважається темніша лицьова тканина і практично біла виворітна. Денім характеризується високими показниками зносостійкості, незминності. Відмінно протистоїть механічним ушкодженням. Привабливий зовнішній вигляд сусідить із практичністю та універсальністю. Матеріал гігроскопічний, повітропроникний, не електризується. На поверхні меблів ніколи не утворюються катишки чи непривабливі зачіпки.

Навіть якщо тканина в процесі експлуатації отримала потертість або поріз, можна легко прикрити прикрість шматочком матерії у вигляді кишені і заявити, що це творча задумка. Денім - тканина з довгим терміном служби, комфортна у використанні, оригінальна. Характеристики тканини говорять про те, що до неї легко можна застосовувати друк. Вона гарантує стійкість, якість та насиченість зображення. Тому при замовленні безкаркасних меблів з деніму можна передбачити дизайнерське рішення у вигляді стильної картинки. Головне потрапити у стиль та загальне оформлення кімнати.

Ще ми робимо принти – це нанесення сублімаційного друку, найкраще підходить для брендування та підвищення впізнаваності компанії, чудово підійде для оформлення дитячого крісла, якщо є бажання завдати яскравого зображення улюбленого мультиплікаційного героя.

Тканина для внутрішнього чохла

Для надійної фіксації наповнювача всередині бін-бега в ході виготовлення використовуються два чохли, що випускаються з різних за щільністю та властивостями матеріалів. Тканина для внутрішнього чохла крісла мішка – спанбонд, який має густину понад 60г/м2. Цей матеріал дихає, є гіпоалергенним, стійкий до високих навантажень, яким постійно піддаються безкаркасні крісла. Найбільш практичний текстиль, оскільки поєднує в собі доступну вартість та високу якість.

Конструкційно внутрішній чохол оснащений спеціальною липучкою, щоб за потреби досипати наповнювач. На зовнішньому чохлі для зручності додатково є липучка та блискавка. Це дає можливість максимально спростити чищення, догляд за виробом та додавання наповнювача у разі його усадки під час експлуатації виробу.

Наповнювачі

Для наповнення використовуємо гіпоалергенний матеріал для крісла мішка – пінополістирол, що випускається у гранулах. Розмір кульок 2-5 мм, тому вони відмінно виконують функцію підтримки потрібної форми меблів. За властивостями цей матеріал оптимально підходить для наповнення крісел: дає меншу усадку, не утворює пил під час експлуатації, а також має невелику вагу та щільність. У нашому інтернет-магазині можна замовити гранули пінополістиролу, щоб наповнювати крісло-мішок у міру потреби.